fbpx
Get It Now

Modernist theme

Netus et malesuada fames ac. Eget gravida cum sociis natoque penatibus et magnis.

FB. PIN. BE. INST. TW.

TheBrandoers

  |  BLOG   |  #BlackLivesMatter

#BlackLivesMatter

Anul acesta poate fi considerat unul tumultuos, plin de evenimente la care niciunul dintre noi nu s-ar fi așteptat. Deși pot fi considerate nefaste, acestea au ajutat, totuși, la formarea unei legături mai strânse între noi, ca și oameni! 

Unul dintre factorii care au contribuit la formarea acestei legături a fost și Social Media. 

Ceea ce se întâmplă în momentul actual în Statele Unite ne-a atras atenția și susținem cauza #BlackLivesMatter! 

Fiecare platformă a avut modalități diferite de a reacționa la impactul pe care l-au avut ultimele evenimente asupra oamenilor și la conținutului distribuit de aceștia online! De exemplu, platforma Snapchat, în urma ultimelor discursuri ținute, a eliminat orice rezultate de căutare care ar putea duce la contul lui Donald Trump deoarece acesta incită la abuzuri și la violență rasială pe alte medii de socializare online, iar regulile comunității se opun tocmai acestor lucruri! 

De asemenea, Instagram a creat hashtagul #BlackoutTuesday pentru a nu aglomera feed-ul oficial de noutăți a hashtag-ului #BlackLivesMatter, deoarece mult conținut ar fi putut fi considerat spam și eliminat din cauza fluxului foarte mare. Numeroase personalități celebre au postat o poză neagră cu #BlackoutTuesday în semn de solidaritate pentru ceea ce se întâmplă în State, iar acest gest s-a răspândit la milioane de alte conturi de socializare! Celebritățile susțin oprirea activităților de muncă sau amânarea acestora până când se va ajunge la o concluzie a acestei dezordini sociale și rasiale, tocmai pentru a se clarifica faptul că au avut loc destule nedreptăți! 

 

Încetarea sau amânarea activităților de muncă, inclusiv de postare a content-ului pe profilul personal, este susținut și pe platforma online Facebook, unde angajații companiei au făcut exact acest lucru! Au oprit alte demersuri asupra platformei tocmai deoarece nu s-au luat măsuri împotriva comentariilor ce instigă la violență și atitudine negativistă rasială din partea conducerii Statelor Unite.  

 

În plus, majoritatea platformelor, inclusiv Twitter, YouTube sau Linkedin, promovează conținut (care include postări și videoclipuri educaționale) care explică punctual situația actuală, ce se întâmplă, de ce au loc aceste proteste și de ce trebuie să luăm măsuri, având în vedere și numeroși factori istorici care au dus la ceea ce se întâmplă astăzi, chiar și pe plan subconștient.

 

Deoarece fiecare dintre noi este egal.

Deoarece fiecare dintre noi are dreptul la viață.

Deoarece fiecare dintre noi are dreptul de a-și exprima o opinie, fără să conteze genul, rasa, culoarea pielii, clasa socială din care provenim, trecutul nostru, etc. 

 

Acum, cu toții ne întrebăm – ce putem face de la distanță? Noi, care suntem aici, și nu acolo? 

Sunt numeroase modalități prin care să ne oferim susținerea și vocea pentru a aduce chiar și un strop în plus de dreptate.

Informează-te bine legat de ce se întâmplă, analizând situația din cât mai multe perspective cu putință, și transmite mai departe ceea ce ai învățat! Educarea celor din jur este esențială pentru a înțelege contextul în care ne aflăm (și aici vorbi la modul general!), iar mediul online poate fi o sursă atât de dezinformare în masă, cât și printre cele mai bune modalități de informare exactă – dacă știi de unde să te documentezi! Use it wisely!

Postează conținut relevant acestei situații în semn de solidaritate. 

Donează la asociații caritabile (din țară sau din afară) care susțin aceste mișcări.

O viață este o viață: este unică, prețioasă și nu trebuie niciodată să fie considerată inferioară unei alte vieți. Iar istoria este plină de astfel de judecăți ce au adus omenirea în pragul unei lipse de empatii rasiale. E timpul să-i punem capăt! 

#BlackLivesMatter @TheBrandoers

 

Sursa: www.SociaMediaToday.com  

~by Andreea

Post a Comment

Let's CONNECT